Ziemniaki ze szpinakiem
4 duże ziemniaki
4 plastry sera
1 opakowanie mrożonego szpinaku
2 łyżeczki masła
1 jajko
1 ząbek czosnku
1 łyżka mąki
sól, pieprz do smaku
Wykonanie:
Ziemniaki obrać, przekroić wzdłuż, na pół, ugotować w osolonej wodzie.
Kiedy ziemniaki się ugotują przyrządzamy szpinak: zamrożony wykładamy na patelnię, dolewamy 3 łyżki wody i dusimy, kiedy się rozmrozi i odparuje z niego woda, dodajemy czosnek, sól i pieprz, jajko, mąkę i 1 łyżkę masła.
Włączamy piekarnik. Szpinak mieszając zagotować. Masę można zmiksować, lub pozostawić taką jaka jest. Ugotowane ziemniaki wyłożyć do żaroodpornego naczynia, wysmarować masłem.
Włączamy piekarnik. Szpinak mieszając zagotować. Masę można zmiksować, lub pozostawić taką jaka jest. Ugotowane ziemniaki wyłożyć do żaroodpornego naczynia, wysmarować masłem.
Do każdego ziemniaka włożyć odrobinę masła i na każdy nałożyć szpinak. Przykryć ziemniaki trójkątnymi plastrami sera. Zapiec 10 minut. Udekorować papryką lub pomidorem.
Smacznego !
Smacznego !
Komentarze
Prześlij komentarz