Klopsiki jarskie
Składniki:
1 średni seler
1 por
2 marchwie
1 cebula
1 jajko
bułka tarta
przyprawy: pieprz, sól, bazylia i odrobina czosnku
Wykonanie:
Obrać warzywa.
Ugotować rosół ze wszystkich warzyw w jednym litrze posolonej wody.
Wyjąć warzywa, rosół zostawić, może posłużyć do przyrządzenia no. zupy pomidorowej.
Przestudzone warzywa zmielić w robocie, dodając jajko, przyprawy i bułkę tartą, do zagęszczenia, aż będzie można formować klopsiki.
Otaczać klopsiki w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju, na rumiano.
1 średni seler
1 por
2 marchwie
1 cebula
1 jajko
bułka tarta
przyprawy: pieprz, sól, bazylia i odrobina czosnku
Wykonanie:
Obrać warzywa.
Ugotować rosół ze wszystkich warzyw w jednym litrze posolonej wody.
Wyjąć warzywa, rosół zostawić, może posłużyć do przyrządzenia no. zupy pomidorowej.
Przestudzone warzywa zmielić w robocie, dodając jajko, przyprawy i bułkę tartą, do zagęszczenia, aż będzie można formować klopsiki.
Otaczać klopsiki w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju, na rumiano.
Komentarze
Prześlij komentarz