Kotlety drobiowe
Składniki:
mięso z piersi drobiowych bez kości
mąka
jajko
bułka tarta
olej
cebula
czosnek
przyprawy: pieprz, sól, bazylia, estragon, koperek
Wykonanie:
Mięso z piersi drobiowych bez kości podzielić na 4 części, rozbić tłuczkiem do mięsa, przyprawić pieprzem i solą, uformować na grubość 1 cm.
Otoczyć najpierw w mące, jajku i na koniec w bułce tartej.
Kłaść na rozgrzany olej i smażyć na rumiano.
Pod koniec smażenia można posypać kotlety cebulką, czosnkiem lub bazylią, estragonem albo koperkiem.
mięso z piersi drobiowych bez kości
mąka
jajko
bułka tarta
olej
cebula
czosnek
przyprawy: pieprz, sól, bazylia, estragon, koperek
Wykonanie:
Mięso z piersi drobiowych bez kości podzielić na 4 części, rozbić tłuczkiem do mięsa, przyprawić pieprzem i solą, uformować na grubość 1 cm.
Otoczyć najpierw w mące, jajku i na koniec w bułce tartej.
Kłaść na rozgrzany olej i smażyć na rumiano.
Pod koniec smażenia można posypać kotlety cebulką, czosnkiem lub bazylią, estragonem albo koperkiem.
Komentarze
Prześlij komentarz