Kotlety serowe

Składniki:

4 plastry sera gouda
1 jajko
1 pęczek natki pietruszki
3 łyżki bułki tartej
1 czerwona cebula
sól, pieprz
olej


Wykonanie:

Do miseczki wrzucić drobno pokrojony: ser, pietruszkę i cebulę.
Dodać jajko, przyprawy, soli - odrobinkę.
Wymieszać i dodać bułkę tartą, około 2-3 łyżeczki tyle aby można było zlepić kotlety.
Na patelni rozgrzej olej.
Uformuj kotlety, kładź je na rozgrzany tłuszcz.
Smażyć aż się zarumienią.

Komentarze

  1. bardzo ciekawy przepis, ale ser nie przypala sie na patelni?

    OdpowiedzUsuń
  2. jeżeli ser zanurzymy w bułce tartej - to ser się nie przypali

    OdpowiedzUsuń
  3. wygladaja smakowicie,musze sprobowac :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty